Weer meer mobiel met een nieuwe scootmobiel 

Weer meer mobiel met een nieuwe scootmobiel

Vrijheid is één van de belangrijkste waarden in het leven. Vrijheid om te gaan en te staan bijvoorbeeld. Helaas heeft niet iedereen die mogelijkheid. Sommige mensen zijn bedlegerig, anderen hebben niet de energie om verder van huis te gaan dan hun kleine blokje-om. Maar lang niet iedereen realiseert zich dat er wel degelijk oplossingen zijn. Met een kleine investering kan ook ene minder mobiel iemand, ook met een kleine handicap of energietekort, zich veel makkelijker verplaatsen van A naar B. Eén van die oplossingen is de scootmobiel. 

Ook met een klein bereik veel bereiken 

Een scootmobiel is een soort scooter en heeft minimaal drie wielen. Hij is speciaal ontworpen voor gehandicapten en anderen die minder goed ter been zijn. Hij is niet bedoeld voor hele lange afstanden. Gemiddeld genomen heeft hij een actieradius tussen de 30 en 60 kilometer. Maar dat is dus ruim voldoende om boodschappen te doen, naar de huisarts te gaan en om vrienden en familie in de buurt te bezoeken. De scootmobiel moet het ook zeker niet van zijn snelheid hebben. Want meestal staat hij afgesteld op een maximale snelheid van 15 km/u. Maar hoe erg is dat als je vanaf nu wél kunt komen waar jij wil? 

Motorisch bewegen 

De scootmobiel had eerst een wat negatieve naam. Hij werd ook wel een invalidenkarretje genoemd. Geen hele positieve benaming en gelukkig zien we steeds meer mensen in een scootmobiel rijden. Je hoeft echt niet gehandicapt te zijn om te besluiten een scootmobiel te kopen. Ok: sommige mensen krijgen een vergoeding vanuit de WMO. Maar laat je vooral niet tegenhouden als dat niet voor jou geldt en voor jou een scootmobiel kopen financieel mogelijk is. Je zal blij zijn met je beslissing want jouw leven wordt er een stuk rijker door. 

Minder afhankelijk met een scootmobiel 

Wat veel gebruikers als eerste noemen nadat ze een tijdje gebruik maken van een scootmobiel is het minder afhankelijk zijn van anderen. Een scootmobiel kopen  was voor hen weer een stuk vrijheid terug krijgen dat ze een hele tijd kwijt waren geweest. Ben jij de volgende die deze stap voor zichzelf zet? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *